2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı 2016 Konya

Reklamlar

2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı Konya'da yapılacak

“Helal Turizm pazarı, Turizm sektöründe en yüksek artış potansiyeli olan bir pazardır.”

Neden Helal Turizm Konferansı?

Creative Minds Media veTura Turizm, küresel ekonomilerin ve işletmelerin geçen yıl 150 milyar dolar değerinde olan ve giderek büyüyen bir piyasadan nasıl faydalanabileceğine dair eğitim ve bilgi sağlamak amacıyla Konya’ya çığır açan bir konferans getirmek için ortaklık yaptılar.

Etkinlik; işletmenizin bu endüstriden nasıl fayda ağlayabileceği konusunu ele alacak ve sizi bu işin uzmanlarıyla bir araya getirecektir. Dinar Standard ve Crescent Rating tarafından gerçekleştirilen bir çalışma, helal turizm piyasasının büyük potansiyele sahip, henüz keşfedilmemiş bir piyasa olduğunu göstermektedir.

İlk Helal Turizm Konferansı, 23 - 22 Eylül 2014 tarihleri arasında, İspanya’nın Granada şehrinde, 350 katılımcıyı bir araya getirerek, sektör liderlerinin her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımlarını sağlamıştır.

2016 Konya Konferansı, işletmelere dünyanın dört bir yanındaki alıcılar, yatırımcılar, destinasyonlar ve seyahat uzmanları ile uzun süreli ilişkiler kurma fırsatını verecektir. Konferans aynı zamanda etkinlikte ortaklık yapma, ürün ve hizmet sergileme veya markalaşma yoluyla ürün ve hizmetlerini pazarlamak isteyen şirketler için pek çok fırsat sağlamaktadır.

 Hac ve Umre Firmaları Konya, Tur Acenteleri, Seyahat Şirketleri, Umre Turizmi

Helal Turizmin 2020 itibariyle 200 milyar Dolar büyüklüğe ulaşacağı tahmin edilmektedir. Müslümanların “Genel olarak, aşağıdakilerden hangisi boş zamanlarınızda seyahat ettiğinizde sizin için önemlidir” sorusuna verdikleri cevaplar şöyle olmuştur: “helal gıda” (%67), “toplam fiyat” (%53) ve “Müslüman dostu deneyim” (%49).

Gelişen trendler, artık Müslümanların tatil için Müslüman olmayan ülkeleri de tercih ettiğini göstermektedir.Örneğin Bosna Hersek gibi düşük Müslüman nüfusa sahip ülkeler, seyahat eden Müslümanlara helal yemekler sunulması, ibadet yerleri ve helal konaklama sağlayarak 2014 yılında en iyi helal tatil destinasyonları listesinde üst sıralara çıktılar.

Konya Valiliği, 2.Uluslararası Helal Turizm Konferansı'nın 3 - 5 Mayıs tarihleri arasında Konya ilinde yapılacağını duyurdu..

Helal Turizm Konferansına Kimler Katılacak? Sektörel Firmalar:

Konferans, Helal Turizm alanında çalışan veya bu piyasa hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen, dünyanın dört bir yanından 1000’i aşkın delegeyi ağırlamayı amaçlamaktadır. Konferansa aşağıda belirtilenler dahil olmak üzere muhtelif şirketlerden temsilciler ve karar vericiler katılacaktır: Tur Acenteleri ve Seyahat Şirketleri, Restoranlar, Oteller, Turizm Kurulları, Hava Yolları ve Ulaşım şirketleri, Turizm Endüstrisinin kanaat önderleri, Pazarlama ve Medya Uzmanları.

Helal Turizm Konferansının Ana Konu Başlıkları Nedir?

Konferansın, bu piyasa ile yakın ilişki kurulmasının şirketiniz için faydaları ve bunu gerçekleştirebilmeniz için biı strateji geliştirmeniz konusunda sizi destekleyecek olan Helal Turizm Uzmanlarının sağlayacağı seminerler ve örnek durum sunumlarının yanı sıra dört ana konu başlığı olacaktır.
• Helal Oteller Sektörü Geliştiriyor
• Helal turizm alanındaki İslami finansman ve yatırım olanakları
• Hac ve Umre - Destinasyonlarına İlave Potansiyel Destinasyonlar
• Helal Sertifikasyonu - Herkes için bir standart yaratma