İzmir Enternasyonal Fuarı’na teknoloji geliyor.. Kaçırma sen de gel!

Reklamlar

Bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’na teknoloji geliyor 

Teknoloji geliştirme bölgeleri olarak tanımlanan teknoparklar da, geleceğin teknolojisini İEF’ye taşıyacak.

Fuar’a; İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknopark, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknopark, Hacettepe Üniversitesi Teknopark, Yaşar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, ODTÜ Teknokent, Zafer Teknokent, Fırat Teknoloji Transfer Ofisi ve Marmara Teknokent katılacak.

Ayrıca fuar kapsamında her geçen gün daha çok insanın dahil olduğu Maker Hareketi, “Kendin Yap” kültürünü benimsemiş ve teknolojiyi kullanmayı seven Maker’ları Kültürpark’ta buluşturacak.

Kendi kendine üretimler yapabilen, elindeki ürünü farklı şekillerde kullanabilen veya onarabilen; tasarım işlerinden, elektronik devreler oluşturmaya, 3 boyutlu yazıcıları kullanmaktan, pekçok boyutta robotlar yapmaya kadar 7’den 77’ye herkesin ilgisini çeken Maker Hareketi, özünde geleceği tasarlayan kişileri biraraya getirecek.

yabancı heyetler ile tanınmış marka firmalar

85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerin, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan makerların birbirinden yaratıcı, eğlenceli, öğretici atölye ve sergilerini deneyimleyebilecekleri Maker Faire İzmir de yer alacak.

Fuar yatırımcılarla açılıyor..

Bu yıl T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde ilk kez düzenlenecek “İzmir İş Günleri Toplantıları”nda yatırım yapmak amacıyla İzmir’e gelecek olan yabancı heyetler ile tanınmış marka firmalar, özel görüşmeler yapacak.

26 Ağustos Cuma günü, Kültürpark Lozan Kapısında, saat 18.30’da düzenlenecek açılış töreni ile İEF 85. kez dünyaya kapılarını açacak.. Fuarın açılışından bir gün önce 25 Ağustos 2016’da başlayacak olan toplantılar; ertesi gün de devam edecek.

T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından davet edilen, inovasyon alanında gelişmiş 30’dan fazla ülkeden gelmesi beklenen heyet, yatırım fırsatlarını değerlendirdikten sonra İzmir Enternasyonal Fuarı ve İzmir ile çevresinde bulunan tarihi-kültürel zenginlikler hakkında da bilgi alacak.