BURTARIM 2016 Bursa Tarım, Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı

Reklamlar

BURTARIM Bursa Tarım, Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ne zaman yapılacak?

Avrasya coğrafyasının en büyük buluşması niteliğindeki Bursa Tarım Fuarı 2016 yılında 14. kez kapılarını açacak.

Salon 1, 3 ve 5'de Tarımsal Mekanizasyon,

Salon 2’de Hayvancılık ve Ekipmanları,

Salon 4 ve 6’da Bitkisel Üretim,

Salon 7’de Bahçe Ekipmanları, Danışmanlık, Finans ve İlgili Sivil Toplum Kuruluşları,

8. Bölüm olan Açık Sergileme Alanı’nda ise ülkemizin ve dünyanın en önemli üretici ve ithalatçı traktör ve biçerdöver firmaları ile tarım mekanizasyon firmaları yer almaktadır.

Ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip tarım ve hayvancılık sektöründe üretim yapan fuar katılımcısı firmalarımızın pazarlama faaliyetlerini geliştirmek, verimliliklerini arttırmak sağlayacağı katkılar göz önünde tutularak hazırlanan Fuarlar, Tüyap tarım fuarlarının gerek ziyaretçi gerekse metrekare bakımından en büyük halkalarındandır.

Bursa Hayvancılık Fuarından Sektöre Büyük Moral

Kuruluşumuz Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli destekleri başta olmak üzere, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C.Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Bursa Ticaret Borsası, Bursa Ziraat Odaları, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri alınarak hazırlanan BURSA 9. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliği ile hazırlanan BURTARIM 2016, Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile eş zamanlı olarak, 12 – 16 Ekim 2016 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

BURTARIM Bursa Tarım, Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ne zaman yapılacak?

Ersözlü; “Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 2015 yılında Kendi Ziyaretçi Rekorunu Kırdı”

Geçtiğimiz yıl başarı ile gerçekleştirdiğimiz Fuarları değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “Tüyap Tarım ve Hayvancılık Fuarlarının gerek ziyaretçi sayısı gerekse metrekare bakımından en büyük halkalarından olan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları 2015 yılında da sektörden beklediği ilgiyi gördü. 24 ülkeden 459 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salondan toplam 70 bin m2 alanda hazırlanan Fuarlar, 5 gün boyunca 46 ülkeden 286.916 kişi tarafından ziyaret edilerek kendi ziyaretçi rekorunu kırdı. 2016 yılında da hedefimiz bu rakamın üzerine çıkarak 300 bin ziyaretçi sayısına ulaşmaktır.”

Ülkemizde düzenlenen tüm tarım fuarları arasında geniş ürün yelpazesinin sergilendiği Fuarlar, traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına büyük katkı sağlayarak sektöre moral verdi.” dedi.

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, Ülkemizde Düzenlenen Tarım Fuarları İçerisinde 7 İklim Coğrafyasına Hitap Eden Tek Fuardır

Sektör ilgililerinin tüm programlarını fuar tarihine göre ayarladığı Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, ülkemizde düzenlenen tüm tarım fuarları arasında 7 iklim kuşağına uygun ürün yelpazesinin sergilendiği tek fuardır. Ziyaretçiler ister yurt dışından ister yurt içinden Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelsin, kendi iklimi, kendi ürün grubu ile ilgili aradığı tüm ürünleri aynı çatı altında bulabilmektedir.

Avrupa, Afrika, Asya’dan Alım Heyetleri Organize Edildi

Ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip tarım ve hayvancılık sektöründe üretim yapan fuar katılımcısı firmalarımızın pazarlama faaliyetlerini geliştirmek, çiftçimizi yeni teknolojiler ile buluşturarak verimliliklerini arttırmak ve nihayet ülkemiz ihracatının artmasına sağlayacağı katkılar göz önünde tutularak hazırlanan Fuarlar için çalışmalar devam etmektedir. Tüyap yurtdışı ofislerinin etkili çalışmaları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Danimarka, Etiyopya, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, Fas, Fildişi Sahilleri, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İngiltere, İsrail, İsviçre, İtalya, Kamerun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya, Slovenya, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan organize edilen alım heyetlerine ev sahipliği yapılacaktır. Yurt içinden ise tüm bölgelerden 2000’e yakın otobüs organize edilerek ilgililerin ve profesyonellerin fuarda olması sağlanmaktadır.

Bu yıl da Çiftçi Kadınlar Fuarda Buluşacak

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile ilimizde bulunan kadın çiftçiler ve kadın girişimciler geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Fuarımızı ziyaret edecektir. Bursa üreten kadın derneklerinin üyelerinin yer alacağı organizasyon, güçlü tarım kaynaklarının yer aldığı ülkemizin güçlü kadınlarını sektörün önemli fuarında buluşturacaktır.

Girişin ücretsiz olduğu söz konusu Fuarlar, 12 - 16 Ekim 2016 tarihleri arasında 09.30 – 18.00 saatlerinde ziyaret edilebilecektir.

Bursa Tarım Kongresi 4. Kez Gerçekleşecek

Fuarlar ile eş zamanlı; TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Ziraat Odaları Bursa İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı ve T.C. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde dördüncü kez organize edilen Bursa Tarım Kongresi, “Küresel ısınma ve ekonomik kriz kıskacında tarım” teması ile 13 – 14 – 15 Ekim 2016 tarihlerinde Çekirge Konferans Salonu'nda gerçekleşecektir. Ayrıntılı bilgi için www.bursatarimkongresi.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

FUAR ADI: Bursa Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı Bursa 9. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı

TARİH: 12 - 16 Ekim 2016

ZİYARET SAATLERİ: 12 - 16 Ekim 2016 10.00 - 19:00

YER: Tüyap Bursa Fuar ve Kongre Merkezi - Osmangazi / Bursa