Geleneksel İstanbul Kitap Fuarı ne zaman nerede yapılacak?

Reklamlar

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ne zaman nerede yapılacak?

Bu sene yurt içi ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılması beklenirken, dokuz gün süresince etkinliklerin yanı sıra çocuklar için atölyeler ve yazarların katılımıyla söyleşiler gerçekleştirilecek, yüzlerce imza gününde yazarlar okurlarıyla buluşacak.

Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla filozof-akademisyen Sayın Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı “Onur Yazarı” olarak belirlenmiştir. Fuar süresince Kuçuradi’nin yaşamı ve eserleri üzerine, kendisinin de katılımıyla çeşitli paneller ve etkinlikler düzenlenecektir.

Öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere girişler ücretsiz!

Geleneksel İstanbul Kitap Fuarının teması "Felsefe ve İnsan"


Tema kapsamında İstanbul Kitap Fuarı yurt içinden ve yurt dışından çok değerli yazarları konuk etmeye hazırlanıyor. Fuar, tema kapsamında Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’nin ve birbirinden değerli yazarların katılımıyla çeşitli kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı,12 - 20 Kasım 2016 tarihleri arasında kapılarını, 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de açacak.

Her yıl yarım milyon ziyaretçiye ulaşan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl otuz beşinci yaşını kutlamaya hazırlanıyor. İstanbul Kitap Fuarı 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında okurları, yurt içi ve yurt dışından pek çok değerli yazarla buluşturacak.
en güncel haberleri, konuk yazarları, katılımcı yayınevlerini, imza günleri ve etkinlik programı
Onuncu yılında genç şairlere kucak açan Şiir İstanbul Festivali kapsamında düzenlenen ve Tarık Günersel’in yönettiği “Genç Hayat ve Edebiyat” etkinliği, Claudia Piccino, Ragnheiður Harpa Leifsdóttir, Krystalli Gylniadakis, Marta Markoska, Nasseem Daghestany, Teodora Balabanovic ve Tereza Riedlbauchová gibi şairleri ve müzisyen Marteinn Sindri Jonsson’ı fuar ziyaretçileriyle buluşturacak.

Karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaşan Brigitte Labbé, felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu gösterebilmek için kaleme aldığı ve Günışığı Kitaplığı tarafından basılan Çıtır Çıtır Felsefe dizisi ile Türkiye’de de tanınmaktadır. Labbé, fuarda hem minik okurlarıyla hem de yetişkinlerle buluşacak.

Yazar-editör Dan Hancox dünyaca ünlü yayınlarda müzik, popüler kültür ve siyaset hakkında yazmakta ve Türkiye’de de Metis Yayıncılık’ın Türkçeye kazandırdığı Dünyaya Kafa Tutan Köy kitabı ile tanınmaktadır. Hancox, kitabıyla aynı adlı etkinlikte Türk okurlarıyla buluşacak.

Dünyaca ünlü Fransız filozof Oscar Brenifier, “Filozof Çocuk’la Düşünme Atölyesi”nde kendileriyle, hayatla ve dünyayla ilgili önemli sorular üzerine kafa yoran çocuklarla biraraya gelecek. Brenifier’in Filozof Çocuk dizisi, TUDEM Yayınları tarafından basılmaktadır.

Çocuklara ve yetişkinlere yönelik felsefe atölyeleri düzenleyen Isabelle Millon, “Nasreddin Hoca ile Düşünmeyi Öğrenmek” atölyesinde fuarın minik ziyaretçileriyle buluşacak. Millon, çocuklara felsefeyi sevdiren yazar Brenifier ve Hasan Gürpınar’la birlikte “Çocuklar için Felsefe” etkinliğini düzenleyecek.

Avusturyalı siyaset bilimci, sosyal ve kültürel antropolog Thomas Schmidinger’in Türkçeye kazandırılan tek kitabı Yordam Kitap tarafından basılmıştır. Schmidinger, “Suriye’de Neler Oluyor? İç Savaş, Kürtler ve Dış Güçler” etkinliğinde Türkiye’deki kitapseverlerle söyleşecek.

Çocuk kitapları yazarı ve başarılı hikaye anlatıcısı David Simpson’ın kitapları İngilizce ve Türkçe olarak Yeşil Dinozor Yayınları tarafından yayınlanmaktadır. Simpson, “The Angry Crocodile” isimli etkinlikte küçük okurlarla biraraya gelecek.

İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu Almanya, fuarda “Worte Bewegen / Sözcüklerin Etkisi” sloganıyla modern Almanca edebiyatından çocuk etkinliklerine geniş bir yelpazede hazırladığı program ile fuarın ilk 4 günü (12-15 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon’da yer alacak.

Onur konuğu Almanya, aralarında Wilhelm Schmid, Esmahan Aykol, Ilija Trojanow, Peter Schneider, Olga Grjasnowa, Judith Kuckart, Finn-Ole Heinrich, Jan von Holleben, Silke Scheuermann, Matthias Göritz, Achim Wagner, Tobias Hülswitt ve Canan Topçu gibi çok değerli yazarların da olduğu dolu dolu bir programla fuar ziyaretçileriyle buluşacak.

Öğrenci, öğretmen, emekli engellilere girişin ücretsiz olduğu 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır.

Fuarımız hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek; fuarın son günü olan 20 Kasım 2016 Pazar akşamı ise saat 19.00’da sona erecektir.

en güncel haberleri, konuk yazarları, katılımcı yayınevlerini, imza günleri ve etkinlik programı