Bodrum Ortakent Yahşi Bahar Festivali etkinlik günleri başlıyor!

Reklamlar

Etkinlik Haberleri Bu güzel festival Türkiye'ye örnek olsun...

Bodrum yarımadasının en özel köşelerinden biri olan Ortakent Yahşi’yi kalıcı ve sürdürülebilir bir festival ile hareketlendirmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan OYFEST, Ortakent Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından 17-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

OYFEST Festivali; Ortakent Yahşi koyu ve sahilini de kapsayacak şekilde denizde ve karada; spordan sanata, dans ve konser gibi çeşitli etkinliklerden Guinness rekor denemelerine kadar pek çok farklı aktiviteye ev sahipliği yapacak.

Bodrum, baharın son günlerini yaşarken; Bodrum’un en güzel beldelerinden Ortakent Yahşi; 17 -21 Mayıs 2017 tarihleri arasında, sportif aktivitelerin, sanat, kültür ve yaşam temaları ile süslendiği rengarenk bir Bahar Festivali (OYFEST 2017) ile canlanacak. Ortakent Yahşi ünlü sanatçılar Şevval Sam ve Berksan konserlerinin de yer alacağı festival ile yaza görkemli bir merhaba diyecek.

festivale özel indirimler

Rengarenk bir bahar festivali sizi bekliyor! 

Festival, Ortakent Yahşi sahilinde 17 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek açılış töreni ve TED Bodrum Koleji Bandosu eşliğinde Bodrum Belediyesi Müsgebi Cafe önünden Kargı Koyuna doğru yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festival süresince Ortakent Yahşi genelindeki otel ve restoranlardan oluşan festival mekanlarında konaklamak ve vakit geçirmek isteyenlere festivale özel indirimler uygulanacak.

Festivalde yelken (Optimist-Laser - Tirhandil Cup) yarışları ve Marmara Koleji sponsorluğunda yarımadadan adaya yüzme etkinliği yapılacak. Taşlık Burun mevkiinde plaj voleybolu, Bahçeşehir Koleji sponsorluğunda sokak basketbolu, Ortakent Yahşi’deki çeşitli işletmelerde masa tenisi, squash, dart, briç, tavla, satranç; Bodrum Golf Kulübü sponsorluğunda OYFEST'17 Golf ve Tenis Turnuvaları düzenlenecek.

Ayrıca Ortakent Yahşi bölgesi ve festivalin en güzel anlarının amatör fotoğrafçılar tarafından ölümsüzleştirilip paylaşıldığı ödüllü fotoğraf maratonu ve Instagram fotoğrafları yarışması, çocuk ve yetişkin resim atölye çalışması, Kargı sahilinde Kumdan Heykel Sempozyumu, Bodrum Bisiklet Turu gibi aktiviteler festivale renk katacak.

Bodrum genelindeki çeşitli kulüp ve derneklerin işbirliği yapacağı festivalde ayrıca bir ilk olarak Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) ve OYDER işbirliğinde Yahşi Tenis Kulübü’nde, “Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası” da yapılacak.

Festival özelinde Mikader’in “Minik Kalpler İçerde” projesine destek olmak amacıyla milli sporcu Bilge Çingigiray Aydın tarafından 20 Mayıs günü sualtında en uzun yürüme kategorisinde sualtı sportif Guinness Dünya Rekoru denemesi de gerçekleştirilecek.

Müsgebi Cafe’de ise Bodrum yöre yazarlarının Bodrum Temasıyla hazırladıkları kitaplarının tanıtımı ve kitap imza günleri, DJ performanslar ile 19 Mayıs Gençlik Şöleni, ünlü sanatçılardan konserler, halk oyunları gösterileri, temsili geleneksel Bodrum düğünü ve yöresel yemek kermesi ile ödül törenleri gerçekleşecek. Dileyen herkes etkinliklere ÜCRETSİZ katılabilecek.

Festival hakkında detaylı bilgi için www.ortakentyahsifestivali.com internet adresini ziyaret edebilirsiniz...