OYFEST Fotoğraf Maratonu Ortakent Yahşi Bahar Festivali 2017

Reklamlar

Ortakent Yahşi Bahar Festivali Fotoğraf Maratonu OYFEST"2017

DÜZENLEYEN KURULUŞ: OYDER VE BODFAD ETKİNLİĞİN AMACI:

Bodrum Yarımadasının en özel köşelerinden biri olan Ortakent Yahşi’nin kalıcı ve sürdürülebilir bir festival ile canlandırılmasını planlayan bu proje ile spor, kültür ve sanat aktiviteleri bir araya getirilerek bir sinerji yaratılacaktır.

KATILIM KOŞULLARI
1.Yarışma dijital ve İnstagram olarak iki kategoridedir. (Renkli veya siyah beyaz fotoğraflar birlikte değerlendirilecektir)

Foto Maraton, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır. Ancak, foto maratona Jüri üyeleri, düzenleme kurulu üyeleri, etkinlikte görevli olan OYDER üyeleri ve seçici kurul üyeleriyle TFSF temsilcisi katılamazlar.

KATILIM VE KAYIT
Ad :
Soyad :
Cep Telefonu :
E-posta :
T.C. Kimlik No :
Cinsiyet :
Kan Grubu :
Şehir :

Fotomaraton Katılım koşulları için tıklayınız

Yukarıdaki bilgilerin 12.05.2017 Cuma günü saat 17.00’ye kadar fotomaraton@ortakentyahsifestivali.com e-posta adresine katılım ve ön kayıt için gönderilerek, yarışma koordinatörü Mehmet EMRE’ye ait 0532 461 36 40 nolu telefona bilgi verilmesini, kaydın kesinleşmesi için katılım ücretinin, Ortakent Yahşi Yalısını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneğinin aşağıda belirtilen hesabına bağış olarak yatırılmasını rica ederiz. Katılım ücreti 50TL’dir.

OYFEST 2017 BAĞIŞ HESABI HESAP NO : 2035-14181226-351

ORTAKENT YAHŞİ YALILARINI GELİŞTİRME VE MAVİ BAYRAK DERNEĞİ

(OYDER) İBAN : TR79 0013 4000 0141 8122 6000 01

Katılımcılara Sağlanacak Olanaklar :
- Tişört ve katılım belgesi,
- Kayıt ofisinde ücretsiz çay ve su ikramı,
- Festival tarihlerinde Ortakent Yahşi otellerinde % 20 indirim,

DİJİTAL BÖLÜM
Foto Maratona kayıtlar 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 09.00’da başlayacak, 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 08.00’de sona erecektir.

Foto Maraton etkinliği 17-20 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak 4 gün sürecektir. Yarışmaya katılacak fotoğrafların belirtilen yerel sınırlarda (Bodrum’un Ortakent, Yahşi, Yaka ve Gürece Mahalleleri- kayıt masasında ayrıntılı bilgi verilecektir), festival kapsamındaki etkinliklerde ve bu tarihlerde çekilmiş olması gerekmektedir.

Katılımlar başvuru sırasına göre kabul edilecektir. Katılımcılara kayıt sırasında verilen numara rumuz olarak kullanılacaktır (011 Numara=Rumuz). Yarışmaya birden fazla fotoğraf verilmesi durumunda kayıt numarası ile birlikte sıra numarası kullanılacaktır. (011–1, 011-2,… gibi)

Fotoğraflar renkli veya siyah beyaz olabilir. Fotoğraflar JPEG formatında, 300 dpi ve uzun kenarı en az 3000 pixel olmalıdır.

Fotoğrafların çekim bilgilerine ulaşmak gerektiği takdirde, organizasyon komitesi orijinal çekimi isteyebilecektir.

Her katılımcı en çok 5 (beş) adet fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

Düzenleme Kurulu, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli gördüğü durumlarda program değişikliği yapabilir.

Foto Maraton sonucunda, ödül ve sergileme alan fotoğraflar OYDER arşivinde saklanacaktır.

Festival Hakkında bilgi almak için Tıklayınız

Bu fotoğraflar sahiplerinin adlarını belirtmek kaydı ile ayrıca bir telif ücreti ödemeden OYDER tarafından afiş, broşür, katalog gibi basılı yayınlarla dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanabilecektir.

Bunun dışında; fotoğraf teslim formunda belirtilen onay bölümünü işaretleyerek kabul eden ve hiçbir ödül kazanamayan katılımcının fotoğrafı daha sonra OYDER afiş, broşür, katalog gibi basılı yayınlarla dijital ortamlarda tanıtım amaçlı değerlendirebilir.

Fotoğraflara basit müdahaleler kabul edilecektir. Birden fazla farklı fotoğrafın montajıyla yaratılan fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklenmiş veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar kabul edilmez.

Panoramik fotoğraflar da kabul edilecektir. Fotoğrafın orijinal yapısını bozmayacak oranda kadrajlanmış, kontrast, aydınlık, renk ayarı ve toz alımı yapılmış fotoğraflar kabul edilir.

Seçici kurul, yapısı oynanmış fotoğrafları açıklama yapmadan kabul etmeyebilir. Bu konuda itirazlar kabul edilmeyecektir. Seçici Kurul, isterse fotoğrafların müdahalede bulunulmamış ilk görünümünü isteyebilir.

Katılımcılar fotoğraf makinelerinin tarih ve saat ayarlarını güncellemekle yükümlüdürler.

Yarışmacı, yarışmaya katıldığı fotoğraflarının, foto maratonda çekilmiş olduğunu, basit müdahaleler dışında müdahale etmediğini, kendisine ait olduğunu kabul eder.

Foto maraton sonunda ödül ve sergileme alan fotoğrafların yer aldığı bir sergi yapılacaktır.

SEÇİCİ KURUL (ada göre alfabetik sırayla):
Memet Emre, Muğla Üni. GSF Öğretim Görevlisi
Meriç Enercan, Gazeteci, OYDER temsilcisi
Ünal Özfuçucu, BODFAD YK Başkanı
Seçici Kurul, en az üç üye ile toplanacaktır.

ÖDÜLLER
Başarı Ödülü (3 adet) : 1.000 TL
Mansiyon (3 adet) : 500 TL
Sergileme (En fazla 24 adet) : 100 TL

ORTAKENT YAHŞİ FOTO MARATONU TAKVİMİ

Foto maratona kayıtların başlaması: 17 Mayıs 2017, Çarşamba 09.00

Foto maratona kayıtların sona ermesi: 20 Mayıs 2017, Cumartesi 08.00

Fotoğrafların son teslim tarihi, saati: 20 Mayıs 2017, Cumartesi 08.00

Jüri Toplantısı /Değerlendirme: 20 Mayıs 2017, Cumartesi 08.30 /12.00

Sonuçların Açıklanması, 20 Mayıs 2017, Cumartesi 13.30

Ödül Töreni-Sergi: 20 Mayıs 2017, Cumartesi 16.00

INSTAGRAM BÖLÜMÜ
1. Bu bölümde android cihazlarla (cep telefonu ve tablet) çekilen fotoğraflar değerlendirmeye alınacaktır.

2. Katılımcılar, çektikleri fotoğrafları #ortakentyahsifestivali ve #ortakentyahsiyikesfet etiketiyle İnstagram’da paylaşacaklardır.

3. İnstagramda paylaşılan fotoğraflar, her günün sonunda festival düzenleme komitesi tarafından değerlendirilecek ve seçilen 3 fotoğraf sahibine, festival düzenleyicisi tarafından Ortakent Yahşi Bahar Festival katılımcısı restoranların birinde 2 kişilik akşam yemeği hediye edilecektir.

Foto Maraton sonucunda, seçilen fotoğraflar OYDER arşivinde saklanacaktır.

Bu fotoğraflar sahiplerinin adlarını belirtmek kaydı ile ayrıca bir telif ücreti ödemeden OYDER tarafından afiş, broşür, katalog gibi basılı yayınlarla dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanabilecektir.

5. Foto Maratonun İnstagram bölümü, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır. Ancak, foto maraton İnstagram bölümüne, Jüri üyeleri, düzenleme kurulu üyeleri, etkinlikte görevli olan OYDER üyeleri ve seçici kurul üyeleri katılamazlar.

Foto Maraton etkinliği 17-20 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak 4 gün sürecektir. İnstagram Yarışmasına katılacak fotoğrafların belirtilen yerel sınırlarda (Bodrum’un Ortakent, Yahşi, Yaka ve Gürece Mahalleleri- kayıt masasında ayrıntılı bilgi verilecektir), festival kapsamındaki etkinliklerde ve bu tarihlerde çekilmiş olması gerekmektedir.

YARIŞMA SEKRETERYASI – KAYIT OFİSİ

Açelya Otel Yahşi, Yalı Cd. Ortakentyahşi Bodrum Muğla Telefon: (0252) 348 3090

OYDER Oyder Caddesi Nu.22 Ortakent Yahşi / Bodrum 0252 317 2332

BODFAD Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği Cevat Şakir C 93/G Bodrum