Bitki Bilimi IV. Ulusal Botanik Kongresi

Reklamlar

Biyolojinin birçok uygulama alanı bulunmaktadır. Botanik (Bitki Bilimi) alanı bunlardan bir tanesidir. Alanımızda bilimsel çalışmaların yapılmasına ihtiyaç olduğu kadar bunların disiplinler arası paylaşılmasına da gereksinim duyulmaktadır.

Bu amaçla dördüncüsü düzenlenecek olan Ulusal Botanik Kongresi’nin 6-9 Temmuz 2017 tarihlerinde Trakya Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle Afyon’da İkbal Otel’de yapılması planlanmıştır.

Toplumda kalıcı çözüm ve öneriler geliştirmeyi bekleyen yoksulluğun kaldırılması, buna yönelik bitki ıslah politikaları, bitki koruma yöntemleri, endüstriyel ve ekonomik bitkilerin önemi ve bitkisel üretim teknikleri gibi konular bu kongrenin ana başlıklar halinde belirtilen konularına ilaveten tartışacağı konuları arasında olacaktır.

IV. Botanik Kongresi’nde, uygulama ve deneyimlerini paylaşmak üzere Botanik, Ziraat, Eczacılık, Tıp vb. alanlarda çalışan ademisyenleri ve ilgili araştırıcıları bir araya getirmek amaçlanmaktadır.

Botanik Kongresi Konuları Nedir? 

Aromatik Bitkiler, Bitki Biyoteknolojisi, Bitki Büyüme Maddeleri, Bitki Ekolojisi, Bitki Fizyolojisi, Bitki Gelişim Biyolojisi, Bitki Islahı, Bitki Kimyası ve Bitki Kaynakları, Bitki Koruma, Bitki Metabolizması, Bitki Yapısı ve İşlevi, Bitkilerde Genetik ve Epigenetik Kalıtım, Bitkisel Üretim, Biyoçeşitlilik, Biyotik ve Abiyotik Stres, Botanik Koleksiyonu, Dendroloji, Ekonomik Bitkiler, Ekosistem ve Küresel Değişim, Ekoturizm, Endüstriyel Bitkiler, Etnobotanik, Farmasötik Botanik, Floristik ve Fitocoğrafya, Fonksiyonel Morfoloji ve Evrim, Genomik, Genetik ve Moleküler Evrim, İşletme Ekonomisi ve Pazarlama, Koruma Biyolojisi, Ksiloloji, Moleküler Bitki Fizyolojisi, Moleküler Bitki Gelişimi, Moleküler Biyoloji, Orman Botaniği, Paleobotanik, Sentetik Biyoloji ve Bitki Sistemlerinin Yeniden Programlanması, Simbiyotik Yaşam, Sistematik Botanik, Sucul Botanik, Süs Bitkileri, Teorik ve Hesaplamalı Bitki Epidemiyolojisi, Tıbbi Bitkiler, Tohumlu Bitkiler Biyolojisi, Tohumsuz Bitkiler Biyolojisi, Tropikal Ekoloji, Viroloji ve Moleküler Bitki Patolojisi alanlarındaki uygulamaları içeren çalışmalarımızı ve deneyimlerimizi paylaşmaktan mutluluk duyacağız.

Kongre Tarihi
6 - 9 Temmuz 2017
Bildiri Özeti Gönderim Tarihi
10 Mart 2017 - 10 Mayıs 2017 (19 Mayıs 2017 tarihine kadar uzatılmıştır)
Kabul Edilen Bildirilerin İlanı
14 Mayıs 2017 
Kongre Katılım ve Konaklama Ücretlerinin Yatırılması için Son Tarih

19 Mayıs 2017 

Bu amaçla akademisyenlerimizi ve botanik bilimine gönül vermiş tüm araştırıcıları yaptıkları uygulamaları paylaşarak alanın ilerlemesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Kongre Düzenleme Kurulu, sunulacak uygulamaların ve yapılacak çalışmaların Botanik Bilimi’ne hizmet amaçlı, gelişimsel, iyileştirici stratejileri vurgulayan, somut ve uygulanabilir olmasını hedeflemiştir.

Bu kapsamda kongrede, davetli bildiriler, serbest bildiriler ve poster sunumlarına yer verilecektir. Bunların değerlendirilmesinde içeriğinin, botanik bilimine uygun olması koşulu aranacaktır. Başvuruyla ilgili ayrıntılı bilgiler ulusal botanik kongresi web (www.botanik.web.tr) sayfasında yayınlanacaktır.

Kongre ile ilgili detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için www.botanik.web.tr adresini ziyaret ediniz. Tüm meslektaşlarımızı kongre temamız kapsamında bu sayfayı gözden geçirmeye davet ediyor ve sizleri Afyon İkbal Otel’de ağırlamaktan onur duyacağımızı belirtmek istiyoruz.

Nobel Bilim ve Araştırma merkezi olarak üniversitelerimizle birlikte düzenlemeyi planladığımız ‘Ulusal Botanik Kongreleri'nin ülkemize ve tüm araştırıcılara faydalı olması temennisi ile en derin saygılarımızı sunarız.

Prof. Dr. İsmühan POTOĞLU ERKARA Doç. Dr. Fatma GÜNEŞ
Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi Trakya Üniversitesi

Botanik Kongresi Afyon İkbal Termal Otel'de yapılacaktır.
İletişim e.posta : ulusalbotanikkongresi@gmail.com