Gastronomi Turizmi Kongresi ne zaman nerede yapılacak?
Etkinlikler / Birçok kültür ve inancın yeme içme alışkanlıklarının tarih boyunca coğrafyamızda katmanlar oluşturarak meydana getirdiği gastronomi geleneklerinin yerel ve bölgesel turizme etkisinin işleneceği 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongremiz, bilimsel programı yanında sosyal program olarak da keyifle vakit geçireceğiniz uluslararası bir organizasyondur.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 07 - 09 Aralık 2017 tarihleri arasında yeni fuar alanı fuarizmir‘de,
Travel Turkey İzmir 2017 Fuarı ile eş zamanlı olarak,
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (IEU) tarafından Dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisini ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisini tartışmak amacıyla düzenlenmektedir.
Sizi, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde ağırlamaktan onur duyacağız.
Gastronomi Turizmi Kongresi Program Konuları Neler Olacak?
Gastronomi ve Turizm İlişkisi
- Yerel Mutfak - Turizm İlişkisi,
- Gastronomi Turizminde Rehberlerin, Şeflerin ve YerelRestoranların Etkisi
- Restoranlar, Hotel-Restoranlar, Konuk Evlerinde Gastronomi Mirası Üzerine Stratejiler ve İşbirlikleri
- Gastronomi ile İlişkili UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi, UNESCO Gastronomik Yaratıcı Şehirlerin Sürdürülebilir Turizm Politikaları ve Stratejileri
- Yerel Restoranlarda Kalite ve Standartların Geliştirilmesi
- Gastronomi Turizmi, Mutfak Mirası Politikaları, Ulusal, Bölgesel ve Yerel Kalkınma
- Uzmanlaşmış Gastronomi Turizmi Acentaları ve Tur Operatörleri
- Gastronomi Turizminin Gelişiminde Festivaller ve Yarışmalar
- Yerel Halkın Gastronomi Turizmine Bakışı
- Lüks Gastronomi Turizmi
- Gastronomi Turizminde Turistin Memnuniyet Düzeyi
- Yerel ve Bölgesel Turizm Gelişiminde Mutfak Müzeleri
- Yerel Kültürülerin Korulması ve Kaybolan Değerler
- Bağ Rotaları Turizmi
- Zeytin ve Zeytinyağı; Zeytinyağı Rotaları
- Körfez, Deniz ve Deniz Ürünleri Rotaları
/ Sokak Yemekleri
/ Yeni Gıda Turizm İkonları: Pazar Yerleri, Yenilikçi Gıda Marketleri
/ Bölgesel Turizm Kalkınmasında Coğrafik ve Yerel İşaretlemenin Rolü
/ Yavaş Akımlar: Yavaş Yemek, Yavaş Turizm
Gastronomi Turizminin Promosyonunda Medya ve Sosyal Ağların Etkisi
Gastronomi Turizminin Tanıtımı ve Ticarileştirilmesi için Dernekler, Ürün Kulüpleri ve STK'ların Önemi
Kaliteli Gıda Turizminin Güçlendirilmesinde ve Geliştirilmesinde Enstitü, Dernek, Vakıf, Üniversiteler ve Gastronomi Akademilerinin Rolü