Alanya'daki Uluslararası 13. Heykel Sempozyumu 2016 Etkinlik Takvimi

Reklamlar

Alanya Taş Heykel yapma etkinlikleri ne zaman nerede yapılacak?

"Barış" olsun! Yurt içinden ve yurt dışından  Alanya Taş Heykel sempozyumuna katılan heykeltıraşlar bu etkinlikte taşlara şekil verecekler.

Etkinlik Rehberi 13. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu hangi gün başlayacak program takvimi nasıl işleyecek?

Uluslararası Alanya Heykel Sempozyumu, Alanya’da 1 -30 Kasım 2016 tarihleri arasında "Barış" teması ile gerçekleştirilecektir. Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 'Alanya Heykel Sempozyumu'na katılacak heykeltıraşlar belirlendi.

01 - 30 Kasım 2016 tarihleri arasında Alanyada yapılacak 13. Uluslararası Alanya Heykel Sempozyumu'na, 89 ülkeden 84 heykeltıraş başvurdu.

Etkinlik Rehberi Alanya'da heykeltıraş etkinliği ne zaman yapılıyor
Geleneksel "Uluslararası Alanya Heykel Sempozyumu", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Alanya Belediyesi tarafından 2004 yılından bu yana gerçekleştiriliyor.
Sempozyumun organizasyonunu MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ile Alanya Belediyesi yürütmektedir. Sempozyumun amacı Alanya’ya nitelikli çağdaş sanat yapıtları kazandırmaktır.
Sempozyum Etkinliği Takvimi

15 Eylül 2016– Sempozyuma son başvuru tarihi.

21 Eylül 2016– Başvuran sanatçılara sonuçların e-posta yoluyla bildirilmesi.

04 Ekim 2016– Sempozyuma katılacak sanatçıların tercih ettikleri geliş-gidiş detaylarını bildirmeleri için son gün.

31 Ekim 2016– Buluşma: Sanatçıların karşılanması, konaklama mekânlarına yerleşmeleri.

1 Kasım 2016– Açılış töreni. Sempozyumun başlangıcı.

30 Kasım 2016– Kapanış töreni. Sanatçıların katılım belgelerinin verilmesi, genel harcamalar ve telif hakkı ödemelerinin yapılması.

1 Aralık 2016 – Alanya’dan ayrılış.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Heykeltıraş Önder Büyük Erman başkanlığında, 21 Eylül’de düzenlenen jüri toplantısında sempozyuma katılacak sanatçılar asil ve yedek olarak belirlendi.

13. Uluslararası Alanya Heykel Sempozyumu’na Türkiye’den Oğuzhan Güdek ve Serdar Kaynak, Bulgaristan’dan Hermann Gschaider ve Petre Petrov, Güney Kore’den Ho-Youngim, Kostarika’dan Ulises Jimenes Obregon, Meksika’dan Marco Antonio Moreno Navarro, Rusya’dan Vadim Polin ve Ermenistan’dan Hayk Tokmajyan katılacak. Yedek sanatçılar ise Letonya’dan Zigmunds Bielis ve İran’dan Ahmedi Saeid’i oldu.